Yukarı Çık
Açlık Terapisi
6 Mart 2016 Pazar 15:16:30
1888 kez okundu.
"Nefislerinizi aç bırakınız ki kalpleriniz Allah'ı (o'nun cemâlini) müşâhede edebilsin!" Hz. İsa (a.s.) "Açlık Allah'ın hazinelerindendir. Allah dilediği ve sevdiği kimselere verir." Abu Süleyman Darani

Sağlık, ahlak, akıl, din ve ilmi anlayışın tüketilen besine bağlı olduğu çok eskiden beri bilinmektedir. Verimli topraklarda yaşayanlarda genellikle kabalık, zihinsel ve fikri zayıflık, davranışlarda aşırılık görülür. Çünkü çok besin tüketenlerin vücudunda atıklar birikir, biriktikçe çürümeye başlar, kanı kirletir. Dolayısıyla cilt rengi bozulur, aşırı kilo almakla beden çirkinleşir, zihin körelir, fikirler sığlaşır; idraksizlik ve gafillik galip gelir.
Açlık, bedeni ve yüzü güzelleştirir.
Çorak topraklarda yaşayanların bedenleri hafif, yüzleri güzeldir. Tenleri saf ve temiz, ahlakları güzel, davranışları ölçülü, anlayışları mükemmel, düşünceleri derindir. Açlık zihinleri ilim ve hakikati çabuk kavrar.
Allahü Teala ilk orucu Adem Aleyhisselam'a, sonra diğer peygamberlere ve ümmetlerine emretmiştir. Musa Aleyhisselam ve İlyas Aleyhisselam 40 gün, İsa Aleyhisselam 60 gün hiçbir şey yemeden oruç tutardı. Abdülkadir Geylani 40 günde bir iftar ederdi. Bunlar efsane değil, kitaplarda anlatılan gerçeklerdir. Davud aleyhisselam ömür boyu bir gün yer, bir gün oruç tutardı. Oruçların en ağırı olan ve Savm-ı Davud denilen bu oruç Peygamber efendimizin (s.a.v.) de en sevdiği oruçtur. Ayrıca, ebu Zer (r.a.) Buhari ve Müslim'in sahihlerinde Peygamber Efendimiz'in "Zemzemden başka yiyeceğim olmadığı halde Kabe'yle örtüsü arasında kırk gün kırk gece kaldım", buyurduğunu rivayet ediyor.
Günde 250-500 gr.'dan fazla yemek vücutta kalıntı oluşturur ve hastalık yapar. Sık sık ve fazla yiyenlerde, bağışıklık sistemi hastalığa karşı direnç gösteremez. Çümkü sürekli sindirimle uğraşmak, fazlalıkları ve toksinleri atma, atılamayanları depolama için görevli organları yönlendirmek zor bir iştir. Oruç tutarken, yani bedene dışarıdan herhangi bir besin gelmediğinde bağışıklık sistemi sindirimle uğraşmaktan kurtulur, bütün gücünü vücudu temizlemeye yöneltir. Karaciğer ve bağırsaklardan dışkıyla, akciğerlerden öksürük ve nefesle; beyinden hapşırma, gözyaşı, kulak akıntısı ve geniz akıntısıyla; böbreklerden idrarla; kandan terle fazlalıkları atmaya başlar. Bu ağır işin gerçekleşmesi sırasında çok enerji harcanır. Bu enerjinin temini için önce glikojen ve yağ depoları kullanılır. Onun için açlığın ilk 3-4 gününde insan hergün 1-1,5 kg. verir.
3-4 gün sonra, temizlenen kan, damarların duvarlarında oluşan kolesterol, toksin ve kireç tabakasını eriterek, vücuttan atmaya başlar. Bu günlerde insanın ağzı, nefesi ve teri ağır kokar; tükürüğü artar, koyulaşır ve yapışkan olur. İdrar da koyulaşır, kokusu ağırlaşır; bu sırada kum ve taş dökülebilir. Titreme, tansiyonda düşme veya yükselme gözlenebilir; mide bulantısı, kusma, kaşıntı olabilir; aft, uçuk, sivilce, çıban ve yaralar çıkabilir. Ancak ibadetli insanlar orucu rahat geçer; sadece hafif titreme olur veya nabız düşer.
Açlığın 5-7. günü ağızdan ve deriden aseton kokusu gelmeye başlar. Bu koku vücudun iç beslenmeye geçtiğini gösterir ve o gün herkese ağır gelebilir. Çünkü o gün açlığın tesiri hücrelere iner ve değişime uğrayan hücreleri tek-tek parçalayarak besine dönüştürür, yani hastalıkları kökten yok etmeye başlar. Kireçleri ve depolanmış fazlalıkları eriterek kısmen kullanır, kısmen dışarı atar.
5-7. günden sonra kahverengi, çok kokulu büyük abdest gelebilir. Kadınlarda koyu kırmızı, kahverengi veya yeşile dönük, parçalı ve kokulu adet kanaması olabilir. Bu normaldir, hatta iyidir. Bugünlerde oruçlunun tükürüğü, iltihaplı yaraları iyileştirir; kulaktaki mantarı kurutur, virüsü yok eder; yeni oluşmuş kataraktı eritir; akrebi bile öldürebilir.
Bu süreçte kilo kaybı azalır, günde 500-700 grama iner.
7. günden itibaren kilo kaybı günde 300-360 grama, 21 gün sonra ise 120-150 grama iner. Kilolu olanlar daha fazla kilo verebilir. Açlık sırasında su içilmezse, su temini için daha çok hasta hücre kullanılır, dolayısıyla iyileşme daha kısa zamanda gerçekleşir. Ancak susayanların su içmesi gerekir. Susama toksinleri eritmek için vücudun suya ihtiyacı olduğunu gösterir.
Açlıkta niyet çok önemlidir. Açlığa niyet edildiğinde bağışıklık sistemi, her organ ve her bir hücre kendini bu niyete göre programlar. Açlığın her günü için belli miktarda fazlalığı atmayı ve harcamayı planlar. Vücudun programını bozmamak için niyeti bozmamak gerekir.
Açlıktan korkmak için sebep yoktur, açlıktan zarar gelmez. Çünkü, Allahü Teala'yı zikreden hücreye kabirde kurt-böcek dokunamadığı gibi, açlık da zikreden hücrelere dokunmaz. Açlıkla beden de aç kalmaz, çünkü her bir hücrede her zaman 40 günlük zahire, rızık vardır. Bununla birlikte vücut, yıllarca toplanan fazlalıkları gıdaya dönüştürerek kullanabilir. Bunu idrak edebilenin açlığı rahat geçer.
Alimler: "Sağlık için aç kalmak oruç sayılmaz", derler. Bunun için niyet ederken sırf Allah'ın rızası için sağlık kazanmayı gözönünde bulundurarak niyet etmek doğru olur.
Hayızlı ve nifaslı kadın, oruç niyetiyle değil, sağlık niyetiyle açlık yapmalıdır.
Sağlık için 10 günden fazla açlığa gerek yoktur.
Açlık yapamayanlar açlık gününün 2 katı kadar günü meyve veya sebze suyu içerek, örneğin, 3 günlük açlık yerine 7 günü, 10 günlük açlık yerine 21 günü sadece meyve-sebze suyu içerek geçirmelidir. Günde 1,5-2 litre meyve-sebze suyu yeterli olabilir. Meyve ve sebze suyuna bir miktar ilave etmeyi unutmamak gerekir. Hastalığın türü gözönüne alınarak meyve sularının seçimi için Gerçek Tıp kitabında ilaçlar bölümüne bakılabilir. Günboyu aynı meyve suyu içilebileceği gibi her öğün farklı meyve suları da içilebilir. Mesela, 7 gün boyunca sadece greyfurt suyu, elma suyu veya havuç suyu+elma suyu ya da kırmızı pancar suyu+havuç suyu karışımı içilebilir. Farklı meyve suları içilecekse sıralama şöyle olabilir: Sabah limon,greyfurt veya portakal suyu, öğlen nar, ikindide elma+havuç suyu karışımı, akşam havuç+kırmızı pancar suyu karışımı.

 

36 Saatlik Açlık Nasıl Yapılır?

36 saatlik Pazartesi gününün açlığı Pazar akşam 19.00’da başlar, Salı sabahı sona erer; Perşembe gününün açlığı Çarşamba akşamı 19.00’da başlar, Cuma sabahı sona erer.

Açlıktan önceki gün saat 19.00’dan sonra hiçbir şey yenmez. Yemekten hemen sonra yarım çay kaşığı toz sinameki yutarak veya yatmadan önce ya da sahurda bir bardak suda 1 yemek kaşığı magnezyum sülfat (İngiliz tuzu) eritip içerek bağırsaklar boşaltılır. Sahurda da bir bardak su içilir. (Kabızlık sorunu olanlar sahurda lavman yapabilir. Aksi halde lavmana gerek yoktur.)
Açlık süresince su dışında hiçbir gıda tüketilmemelidir. Sadece susadıkça, susuzluğun bastırılacağı kadar su tüketmek yeterlidir.
Açlık günü iftarda bir şey yemeden 1-3 yudum temiz su ile oruç açılır. (Su içme isteği baskın olanlar ihtiyaçları kadar su içebilirler.)
Açlıktan sonraki gün:

Sabah ilk olarak saat 07.00’de (su katılarak) meyve suyu içilir. Bu şekilde 36 saatlik oruç tamamlanır.

Ardından meyve yenir. Gün boyu yalnızca taze sıkılmış meyve suyu içilir; meyve ve salata yenir.

Akşama yakın faydalılar listesinden bir yemek yenebilir.

48 Saatlik Açlık Nasıl Yapılır?

Örnek olarak Cumartesi-Pazar günleri yapılacak olan 2 günlük açlık, Cuma akşam 19:00’da başlar, Pazartesi sabahı sona erer.

Açlıktan önceki gün aynen 36 saatlik açlıktaki gibi geçirilir.
1 ve 2. gün aynen 36 saatlik açlığın 1. günü gibi geçirilir.
Açlıktan sonraki gün (3. gün) aynen 36 saatlik açlıktan sonraki gün gibi geçirilir.

3 Günlük Açlık Nasıl Yapılır?

Örnek olarak Cuma-Cumartesi-Pazar günleri yapılacak olan 3 günlük açlık, Perşembe akşam 19.00’da başlar, Pazartesi sabahı sona erer.

Açlıktan önceki gün aynen 36 saatlik açlıktaki gibi geçirilir. 1., 2. ve 3. gün aynen 36 saatlik açlığın 1. günü gibi geçirilir. Açlıktan sonraki gün (4. gün) aynen 36 saatlik açlıktan sonraki gün gibi geçirilir.

10 Günlük Açlık Nasıl Yapılır?

Açlığa hazırlık:

Saat 19.00’dan sonra hiçbir şey yenmez.

Ya yemekten hemen sonra sinameki ya da yatmadan önce magnezyum sülfat (İngiliz tuzu) gibi bir bağırsak boşaltıcı içilir.

Sahurda da bir bardak su içilir. (Kabızlık sorunu olanlar sahurda lavman yapabilir. Aksi halde lavmana gerek yoktur.

10 Günlük Açlık:

1. Gün: İftarda 1-3 yudum su içilir. (Çok susayan daha fazla da içebilir.)

2. ve 3. Gün: Aynen 1. gün gibi geçirilir.

4. Gün: İftar ve sahurda istenildiği kadar su içilebilir. Ancak suyun kalitesi çok önemlidir. (Bugünden itibaren iftar-sahur arası istenildiği kadar su içilebilir.)

5. Gün: Oda sıcaklığında içme suyu ile lavman yapılmalıdır. (Açlık bitene kadar gün aşırı lavman yapılabilir.)

6., 7., 8. ve 9. Gün: 4. Gün gibi geçirilir.

10. Gün: Oda sıcaklığında içme suyu ile lavman yapılmalıdır.

10 Günlük Açlıktan sonra:

11. Gün: Sabah taze sıkılmış greyfurt suyu veya limon suyuna yarı yarıya su karıştırılıp oruç açılır. (Meyveler çürük olmamalıdır.) Akşama kadar istenilen meyve suyu 1-1,5 litreye kadar içilir.

12. Gün: Sabahtan öğleye kadar ( 3/4 meyve suyu + 1/4 su ) karışımı içilir. Öğleden akşama kadar her 3 saatte bir istenilen meyve, başka bir meyve ile karıştırılmadan yenir.

13. Gün: Sabah meyve suyu, sonra meyve, sonra salata, akşama kadar yağsız ve tuzsuz, az su ile kısık ateşte pişmiş sebze yemeği veya sebze çorbası yenebilir.

14. Gün: Aynen 13. gün olduğu gibi, sadece akşam kabak, kereviz, pırasa, karalâhana, pazı gibi herhangi bir sebze yemeği, 30 gr. doğal ekmek veya aynı miktarda haşlanmış pirinç ile yenebilir. Yemeğe bir yemek kaşığı hakiki sızma zeytinyağı, ince kesilmiş dereotu, maydanoz, taze soğan ve sarımsak eklenebilir; kesinlikle tuz katılmaz!

15. Gün: Sabah doğal bal şurubu içilebilir. (En fazla 30 gr. bal ile) Acıkınca meyve yenir. 3 saat sonra salata yenebilir. Akşama yakın zeytinyağı, sarımsak ve soğanla, kavrulmadan yapılmış sebze yemeği 50-60 gr. doğal ekmekle ve yoğurtla yenebilir.

16. Gün: 15. gün gibi geçirilir. (Aynı gün hem ekmek, hem haşlanmış pirinç olmaz)

17. Gün: Önceki günlere ek olarak zeytinyağlı taze fasulye yemeği de yenebilir.

18. Gün: 17. gün gibi geçirilir.

19. Gün: Önceki günlere ek olarak balık yenebilir.

20. Gün: Et yenebilir.

 

UYARI: Oruçtan sonraki 10 gün boyunca sadece yukarıdaki beslenme uygulanmalıdır. Peynir, süt, tuz, şeker, kahve, siyah çay, hazır yiyecek ve içecekler kesinlikle kullanılmamalıdır. 1 gr. tuz dahi vücutta su-tuz dengesini derhal bozarak ödeme sebep olur. 1. yemek hazmedilmeden 2. bir yemek yemek tehlikelidir. Sindirim bozulmasına, bağırsaklarda gaz oluşmasına ve bağırsak burkulmasına sebep olabilir. 10 günlük açlıkta günde 1-2 defa soğuğa yakın ılık su ile gusül abdesti alınmalıdır. Abdest için de, içmek için de sıcak su kullanılmaz.

 

 

Dr. Aidin Salih / Gerçek Tıp - Yitik Şifanın İzinde

Bunu Sosyal Medyada Paylaş :

Haber Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.