Yukarı Çık
Kan Grubuna Göre Beslenme
6 Mart 2016 Pazar 08:41:15
1184 kez okundu.

 

 

 

 

 

 

HERKES İÇİN ZARARLI OLAN YİYECEKLER

  • Hazır dondurma,
  • Genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550),
  • Genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,
  • Genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası,
  • Rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler,
  • Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş,
  • Ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri),
  • Bayat yiyecekler, önceden ısıtılmış yiyecekler,
  • Sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar,
  • Genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz,
  • Katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular,
  • Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler vs.).

NOT : Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince değil - ölçülü olarak tüketebilirler.

A GRUBU

FAYDALI OLAN YİYECEKLER (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar)

  • Balık, zeytinyağı,
  • Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, kuşburnu, papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye,
  • Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski Türk buğdayı),
  • Enginar, karalahana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydonoz ve bütün yeşil yapraklı sebzeler,
  • Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera, yer elması, magnezyum sülfat (İngiliz Tuzu),

ZARARLI OLAN YİYECEKLER

  • Her et (tavuk ve hindi hariç); karışık et (salam, sucuk, sosis gibi), deniz hayvanları (kerevit, kalamar vb.) ve havyar,
  • Süt, dondurma, tereyağı, herhangi sıvı veya katkı yağı (balık yağı, inek iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri (boyanmış ve beyaz sirke veya limon asidi ile karıştırılmış)
  • Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, buğday tip 405-550,
  • Patates, biberler, pul biber, domates salçası, portakal ve suyu,
  • Soda, gazoz, şarap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandırıcı, sakız, jelatin, bayat yiyecekler, hazır yiyecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.

YENEBİLENLER

  • Tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella,
  • Kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut,
  • Turp, kırmızı pancar ve " Zararlılara girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler.

 

 

0 GRUBU

FAYDALI OLAN YİYECEKLER (aynı zamanda en emniyetli ilaçlar)

  • Kırmızı et, dana , sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık,
  • Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı,
  • Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak,
  • Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber), köri, zerdeçal, kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu,
  • İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal, soda (maden suyu), yeşil çay.

ZARARLI OLAN YİYECEKLER

  • Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve süt ürünleri (yenebilenler hariç),
  • Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), mısır ve ürünleri,
  • Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular,
  • Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası,
  • Portakal, aloe vera,
  • Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.

YENEBİLENLER

  • Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta,
  • Tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri (peynirler haftada 1-3 defa olabilir),
  • Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı,
  • Her çeşit lahan (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin,
  • Nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski Türk buğdayı) çeşitleri ve "zararlılara girmeyen yiyecekler".

 

 

AB GRUBU

FAYDALI OLAN YİYECEKLER (aynı zamanda en emniyetli ilaçlar)

  • Koyun ve hindi eti, kırmızı levrek, sardalya, morina, bey balığı, uskumru ve ton balığı, taze yumurta,
  • Yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri,
  • Karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak buğday (eski Türk buğdayı) ürünleri ve ekmeği,
  • Zeytinyağı ve ceviz yağı, ceviz, yerfıstığı, zencefil, ginseng, kuşburnu, papatya, köri, yeşil çay, kimyon, keten tohumu,
  • Yeşil mercimek, salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semizotu, çiğ ıspanak, karalahana, marul, havuç, pazı, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, deniz lahanası (laminarya), maydonoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze,
  • İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, ananas, yerelması, pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu).

ZARARLI OLAN YİYECEKLER

  • Tavuk ve her et (koyun ve hindi hariç), deniz hayvanları,
  • Mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, buğday tip 405-550 (durra) ve ürünleri, susam ve ürünleri, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş,
  • Börülce fasulye, ayçiçeği çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, şarap sirkesi, enginar, turp, piyasa zeytinleri, her türlü sıvı yağ veya katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç),
  • Siyah çay, kahve,
  • Portakal suyu, nar ve suyu, muz, avakado, aloe vera, anason, hindistan cevizi,
  • Tereyağı, dondurma, süt,
  • Jelatin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, früktoz, glikoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.

YENEBİLENLER

  • Havyar, arpa ekmeği, keten tohumu, kekik, nane, arpa ve ürünleri, antep fıstığı, badem,
  • Kırmızı mercimek, beyaz fasulye, barbunya, pırasa, domates,
  • Kayısı, dut, kavun ve "zararlılara girmeyen yiyecekler", meyve ve sebze.

 

 

B GRUBU

FAYDALI OLAN YİYECEKLER (aynı zamanda en emniyetli ilaçlar)

  • Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, bey balığı, taze yumurta,
  • Yoğurt, doğal süt, doğal beyaz peynir, eski kaşar peyniri, mozerella, koyun ve keçi sütü peyniri,
  • Zeytinyağı, iç yağı/kuruk yağı,
  • Yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri,
  • Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her biber, kara hindiba, maydonoz ve her türlü yeşillik,
  • Yeşil mercimek,
  • Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü, şeftali, turunçgiller (mandalina, portakal, greyfurt, limon),
  • Ceviz, kimyon, çemen, pul biber, köri, reyhan (fesleğen), magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), kişniş,
  • Papatya, kekik, lavanta, horozibiği, nane, yeşil çay,
  • Bal ve pekmez.

ZARARLI OLAN YİYECEKLER

  • Deniz hayvanları, tavuk ve kaz eti,
  • Her mercimek, nohut, yer fıstığı, Antep fıstığı, ayçiçeği çekirdekleri, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri,
  • Çavdar ve ürünleri, kara buğday ve ürünleri,
  • Enginar, aloe vera, Hindistan cevizi, her sıvı yağ (zeytinyağı, keten yağı hariç),
  • Karabiber, beyaz biber, domates salçası, soya sosu, tarçın.

YENEBİLENLER

  • Her et (tavuk ve kaz hariç),
  • Tereyağı, kaymak,
  • Arpa ve ürünleri,
  • Barbunya, beyaz fasulye, inci fasulye, yeşil fasulye,
  • Sinameki, keçiboynuzu, nane, anason, işlenmemiş kako, nöbet şekeri (kaya şekeri), keten tohumu, kekik.

 

***

 

TEMEL TAVSİYELER

Sabah güneş doğmadan önce uykudan kalkın ve akşam güneşin batmasına 1-2 saat kala uykuya yatmayın! Bu saatlerde uyuyanların uyku, yorgunluk ve tembelliği çoğalır. Çünkü bu saatlerde vücut, sinir sisteminin dengeli olabilmesi için gerekli  olan maddeyi üretiyor. Uykuda ise bu süreç yavaşlıyor. Bu durum psikolojik ve psişik rahatsızlıklara yol açıyor.

Rafine şekeri azaltın, tatlandırıcı ve hazır içecek ve yiyecekleri hiç kullanmayın!

Buğday ( tip 405-550, durra buğdayı), çavdar ve mısırdan uzak durun! Onlar sizi hafıza kaybına, konsantrasyon bozukluğuna ve şeker hastalığına sürükler.

Süt ürünlerini balık ve et ile; fasulyeyi yoğurt ile yemeyin. Karışık et (salam, sucuk sosis gibi) yemeyin. Hazım bozulmasına, zehirli kalıntıların oluşmasına, cilt hastalıklarına ve sara krizlerine malzeme vermeye ve karaciğer hastalıklarının başlamasına yol açar.

Hemen hemen tüm "doğal" denilen tüm vitaminler genetik mısır ve genetiği değiştirilmiş diğer ürünlerden elde edilir. Dikkatli olun!

"Faydalı" olarak belirtilmiş yiyecekler sizin için en kuvvetli ilaçlardır. Sebze ve meyvenin GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) olmamasına dikkat edin.

Hazır yiyecekler ve içecekleri, parfüm, deodorant, vücut losyonu, traş kremi ve traş köpüğü gibi aromalı/kokulu ürünleri evinize dahi almayın!

Deterjanların tümü GDO aromalar içerir ve GDO gazlı yağlardan üretilir.

"Doğal" denilen hemen hemen tüm vitaminler genetiği değiştirilmiş mısır ve genetiği değiştirilmiş diğer ürünlerden ve katkı maddelerinden üretilir. Dikkatli olun!

Süt ürünlerini balık ve et ile, fasulyeyi yoğurt ile yemeyin.

Karışık et (salam, sucuk ve sosis gibi) yemeyin. Bunlar hazmın/sindirimin bozulmasına, zehirli/toksik kalıntıların oluşmasına, cilt hastalıklarına, sara krizlerine ve karaciğer hastalıklarının başlamasına yol açar!

 

 

Bunu Sosyal Medyada Paylaş :

Haber Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.