Yukarı Çık
Rafine Değil Kaya Tuzu
27 Şubat 2016 Cumartesi 14:49:57
1049 kez okundu.
Yemeklerinizde doğal kaya tuzu kullanmanızı öneriyoruz. Paketlerde satılan, rafine edilmiş sofra tuzlarının hiçbir besleyici değeri yok. Aksine, zararlı. Rafine tuzların daha akıcı, daha beyaz olması için içlerine kimyasal maddeler ekleniyor.

Doğal tuzlardan da daha çok kaya tuzunu tavsiye ediyoruz. Çevre kirliliğinden deniz suları ve göl suları da etkilenebiliyor. Fakat kaya tuzları uzun zaman önce oluşmuş durumda.

Ülkemiz de kaya tuzu bakımından çok zengin. Dünyanın sayılı büyük tuz mağaralarından biri Çankırı’da. Ayrıca Iğdır ve Kastamonu’da da tuz mağaraları bulunuyor.

Deniz tuzu veya kaya tuzunu iri parçalar halinde veya dövülmüş olarak satın alabiliyorsunuz. Parça halinde alırsanız havanda dövebilir veya mutfak robotunda çekebilirsiniz. Bol suyla pişen çorba, pilav gibi yemeklerde iri tuz doğrudan yemeğe konulabiliyor.

Turşulara katılan ve yaprakları salamura etmek için kullanılan tuz doğal tuzdur. Sofra tuzu ile yapılan turşular çok çabuk bozulur ve erir. Düşünsenize gerçek tuzu sadece turşu kurmak için kullanıyoruz!

Doğal tuz ile pişirilen yemeklerin çok daha lezzetli olduğunu da ekleyelim. Ünlü aşçılar yemeklerini bu tuzla pişiriyorlar.

Doğal tuzun başka bir faydası da radyasyona maruz kalındığında etkili bir banyo malzemesi olması. Cep telefonuyla fazla konuştuğunuz veya uzun zaman bilgisayar kullandığınız durumlarda bir deneyin. Küvetinizi suyla doldurup içine yarımşar kilo doğal tuz ve karbonat ilave edin. 20 dakika bu suyun içinde durduktan sonra serin suyla durulanın.

 

 

Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri / Hayy Kitap

Bunu Sosyal Medyada Paylaş :

Haber Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.