Yukarı Çık
Kabartma Tozu Yerine Karbonat
27 Şubat 2016 Cumartesi 14:47:10
1205 kez okundu.

Piyasada bulunan kabartma tozlarının içinde genellikle krem tartar, karbonat ve biraz da hamurun nemini alacak olan nişasta bulunur. Bazı kabartma tozlarının içinde “sodyum alüminyum sülfat” vardır; vücudumuzda alüminyum olması ise sağlığımız açısından istenen bir şey değildir. Bu nedenle, kabartma tozu yerine karbonat kullanmayı tercih ettik. Karbonat vücudun alkalinitesini artırdığı için çoğu doktor kullanımını önermez.

Hiç karbonat kullanmadan da, kabarma için yumurta akını kar haline getirerek, gevreklik için küllü su kullanarak hamur işleri hazırlamak mümkün.

Karbonatı biraz limon suyu veya yoğurt ile birlikte kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Kendi kabartma tozunuzu hazırlamak için 2 ölçü krem tartara 1 ölçü karbonat ve 1 ölçü mısır nişastası katın. İyice karıştırıp ağzı sıkıca kapanan bir kavanozda saklayın.

Hamur işlerine gevreklik vermek için eskiden karbonat yerine “küllü su” kullanılırmış.

 

Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri / Hayy Kitap

Bunu Sosyal Medyada Paylaş :

Haber Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.