Yukarı Çık
Evde Limonata Hazırlama
28 Ocak 2016 Perşembe 09:48:31
839 kez okundu.
Yaz aylarının serinleten içeceği limonatayı, evde hazırlayıp güvenle tüketebiliriz. Ayrıca iftar sofralarımız için de ferahlatıcı bir içecek olacaktır.

Malzemeler:

4-5 adet limon

İsteğe bağlı olarak yaklaşık; 1 çay bardağı bal veya kaya şekeri

1-1,5 litre su

Nane

Hazırlanışı:

Limonlar iyice yıkanır, ardından ince rende ile dış sarı kısmı rendelenir.

Sıkılan limon suyu da rendelenen kısma karıştırılır.

Bal kullanacaksanız; damak tadınıza uygun miktarda bal ve su ekleyip eritilir.

Şeker kullanacaksanız; şeker biraz sıcak su ile iyice karıştırılır ve yeteri miktarda su ilave edilir.

Buzdolabında 2 saat bekletilir.

İstenirse süzgeçten geçirilebilir. İçine buz kalıpları atılarak soğuk içilir.

Aklınızda bulunsun:

Birkaç denemeden sonra damak tadınıza en uygun limonatayı elde edebilirsiniz.

Sıcak su; limon kabukları rengini ve kokusunu daha iyi versin, şeker daha çabuk erisin diye katılıyor.

Bal kullanacaksanız su el yakmayacak sıcaklıkta olmalıdır.

Limonların beyaz kısmını rendelemeyin acı olur.

Nane, limonataya hoş bir aroma veriyor, kuru veya taze ekleyebilirsiniz.

Limonatanızın içine sade maden suyu katarak gazoz havası verebilirsiniz.

Helal Hayat

Bunu Sosyal Medyada Paylaş :

Haber Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.